top of page
Blogg Örnsköldsvik

VÄLKOMMEN

Är du nyfiken på att upptäcka Övik tillsammans med mig? Mitt namn är Anna och jag är "ny" i stan. Jag älskar tv-serien "Emily in Paris" - så låt oss flirta med den idén litegrann och se vad vi kan hitta för flärd, trender och citychict

i Övik. Häng med vet jag!

/Anna

Uppdaterat: 28 sep. 2023

Hej och välkommen till mitt första blogginlägg på VisitÖvik! Mitt namn är Anna och jag är en värmländska som nyligen flyttat till Örnsköldsvik, eller Övik som ni som är lokalbor kallar staden. Örnsköldsvik är en helt ny plats för mig sedan något år tillbaka och jag ser därför fram emot att utforska allt som denna vackra stad i Höga Kusten har att erbjuda.


Jag älskar att strosa runt i en ny stad, njuta av dess arkitektur, lokala butiker och unika stadsbild. För mig är det alltid spännande att utforska en ny plats, så när jag bestämde mig för att starta VisitÖvik.se var det för att inspirera andra som, precis som jag, är nyfikna på att upptäcka allt som händer i stan! Mitt mål med VisitÖvik är att ge dig inspiration och tips om allt som Örnsköldsvik har att erbjuda, oavsett om du bara stannar till en kort stund för en paus längst med E4:an, är turist eller lokal Öviksbo som vill upptäcka din stad på ett nytt sätt.


Själv har jag bott i Skåne i 16 år innan jag flyttade till Övik. Livet i norr innebär många kontraster mot livet i söder. Gula böljande rapsfält byttes ut mot skog i alla tänkbara gröna nyanser, men det innebär också en härlig variation och är skillnader som jag nu kommit att uppskatta och tycka mer och mer om. Det norrländska lugnet och Örnsköldsviks avkopplande atmosfär med vacker natur alldeles runt knuten, är svårslaget. Att få ta del av en levande stadskärna där vi kan strosa mellan olika lokala butiker och där varje meter av shoppinggatan har havsutsikt är inte heller fy skam.

Jag brukar helt enkelt säga att jag kombinerar det bästa av två världar; Österlen & Örnsköldsvik. Och så kryddar vi det med lite värmländskt också såklart!


Jag ser verkligen fram emot att utforska mer av Övik och att dela mina erfarenheter med er alla här på VisitÖvik.se. Jag hoppas att jag kan inspirera dig att hitta nya och outforskade platser i stan. Låt oss tillsammans belysa det bästa med att bo, leva och verka i Örnsköldsvik!


Vänliga hälsningar

Anna14 visningar0 kommentarer
bottom of page